Teraz jest 2017-01-16, 13:50


[ON] Brak mocy w 2. DTI

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Dziadek13

Początkujący

  • Posty: 610
  • Dołączył(a): 2011-12-18, 19:27
  • Lokalizacja: Mysłowice
  • Imię: Jorg
  • Silnik: X20DTL
  • KM: 82KM
  • Województwo: Śląskie
  • Wiek: 100

Re: [ON] Brak mocy w 2. DTI

Post2014-07-15, 17:46

mody napisał(a):Aha jeśli wakupompa pokazuje mniej niż 0,6 bara to pewno jest nieszczelność.

Aleś archiwum odkopał date widział tego postu. I nie na pewno tylko są dwie możliwości pompa shrot lub nie szczelność.
Offline

irys

  • Posty: 8
  • Dołączył(a): 2016-11-27, 19:15

Re: [ON] Brak mocy w 2. DTI

Post2017-01-08, 15:25

Witam.
Do dzisiaj -24 auto pali ciężko ale odpaliło po drugim razie i pojechało nagle spadek mocy i czek silnika 2500 obrotów więcej nie pojedzie potem 2000 jak spadało do 1000 to czek gasł. Więc nawrotka do domu jakoś się do kulałem.
Momentami nie ciągną nawet przy 1000 i gasł. Po odpaleniu powrót mocy i po chwili znowu spadek mocy i tak dojechałem.
Pierwsze uszlachetniacz do ropy i dalej to samo, vakupompa czytam myślę świeczki padły czy co. Ale zebrałem się i jeszcze raz do auta od pompy wszystkie rurki od podciśnienia powciskałem głębiej. I auto jak nowe pali jeździ bez zająknięcia.
Pozdrawiam mam nadzieję że moja opowieść komuś pomoże.
Poprzednia strona



Powrót do ON

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości