Odpowiedz w temacie  [ Posty: 194 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Antenki CB 
Autor Wiadomość
Forumowicz

Imię: Wojtek
Silnik: X20XEV
KM: 136?
Województwo: Mazowieckie
Garaż: 2.0 16V Czerwoniutka nie do końca seria :P, sportive
Post Re: Antenki CB
jaką antenkę polecacie do max 150cm??
radyjko mam unidena pro 520xl.
teraz śmigam z anteną brata sirio ml 145. Zastanawiałem się nad sirio mag27 tą z teleskopowym mocowaniem bo taka była by najlepszym rozwiązaniem, ale niektórzy mówią żeby nie bawić się w metrowe... co myślicie?? co polecacie??

2010-07-28, 19:10
Forumowicz

Imię: Michał
Silnik: Y17DT
KM: 75
GG: 4448983
Telefon: Uniden Pro 520XL
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Garaż: Astra G Saphirschwarz by Mihau
Ja Ci osobiście moge polecić firme Lemm, sam korzystałem z anten AT 1063 (85 cm), AT-1231 (130cm) teraz mam i już jej nie zmienie AT71(165cm), wszystkie antenki miałem na magnesie 15cm i do 170km/h żadna nie spadła :) Mocowanie jest na motylek więc antenke można sobie dowolnie pochylać, regulować. Osiągi na wszystkich przyzwoite, na tej której teraz używam zasięg sprawdzałem 10-15 km.

2010-07-28, 19:18
Zobacz profil WWW
Klubowicz

Imię: Michał
Silnik: X20DTL
KM: 82
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Garaż: Astra by youssarian
ja od niedawna używam anteny Wilson Little Will razem z radiem TTI 770. Do kupna zmotywowała mnie sesja zdjęciowa z jednej trasy. Zestaw kosztował mnie 250 zł (używane radio + nowa antena). zasięg na trasie ok. 4-5 km w zupełności wystarcza do rozeznania w sytuacji drogowej i już nie raz wyratował mnie od kolejnych fotek do albumu ;)

EDIT: Kolego Kapi_szon mógłbyś coś więcej powiedzieć na temat tej anteny Sirtel? Jak i gdzie masz ją zamontowaną, jaki zasięg?

2010-07-28, 20:14
Zobacz profil WWW
Klubowicz

Imię: Tomek
Silnik: X16XEL
KM: 101
GG: 2235604
Telefon: posiadam ;-)
Województwo: Zachodniopomorskie
Garaż: Astra G 1.6 16v by Hagen
Co prawda sam jeszcze nie mam CB jednak przymierzam się do zestawu, który zamontowałem ostatnio w naszym firmowym ambulansie. Radio to Midland Alan 109. Radyjko bez żadnych wodotrysków, jednak stosunek ceny do jakości jest na bardzo duży plus. Bardzo czysty odbiór bez zakłóceń. Całość dopełnia antena President Missouri. Zasięg tego zestawu to około 15 - 18 km.

Obrazek

2010-07-29, 09:49
Forumowicz

a co np myślicie o antence sirio z serii TURBO... taka 130cm.... numerka nie pamiętam... :/

2010-07-31, 10:54
Forumowicz

Imię: Krzysztof
Kumpel lata na turbo3000 i goraco poleca, ja jak zabije mlke albo astre to kupie 5000

Obrazek

2010-08-04, 15:48
Forumowicz

no kupiłem..... kupiłem antenke sirio performer 800 iiiii jestem na pierwszy rzut zadowolony... antenka solidnie wykonana... składa sie wiec jest git :D długa... no bo długa ale do bagażnika się mieści.. no i pierwsza rozmowa na niej bardzo mile zaskakująca... wszyscy dookoła stwierdzili że mnie słychać nawet 5 km w tył w lini prostej. wiec jest oka... zobaczymy jak się będzie w trasie zachowywac... :D

2010-08-13, 15:51
Klubowicz

Imię: Paweł
GG: 9708050
Telefon: Samsung Wave
Garaż: Astra by Pawliko / 17" / gleba / front QP / wiele innych ;)
http://allegro.pl/item1175216801_antena ... trasy.html

Używa ktoś może takiego Lemma?

2010-08-15, 12:57
Zobacz profil WWW
Klubowicz

Imię: Artur
Silnik: X16XEL
Województwo: Śląskie
Pawliko kup lepiej Sirio AS100 albo Wilsona ... czyli anteny 1m . Będziesz bardziej zadowolony .Lemm to dobra firma ,ma w swojej ofercie bardzo dobre anteny ,ale ta antena akurat lepiej wygląda niż działa ...70cm .Taki komercyjny bat dla lansu .

Wcześniej wyczytałem że chcesz kupić 45 cm Floridę Presidenta ......mam nadzieję że nie będziesz nic mówił do gruchy .Bo wszyscy powyżej 2km od Ciebie zamiast Twoich słów będą mieli przybrzęk /pierdzenie w głośniku swojego radia i będą kombinować że swoim sprzętem mają coś nie tak .

Widzę że zależy Ci żeby była krótka ....min 1m musi być dla poprawnego zestrojenia/działania radia CB .Nie myśl że kupisz 40 cm antenę z szklaną cewką na bacie ,wymyślną sprężyną i inne cuda .....nie da rady .

Druga sprawa ,z innej bajki ..ogólnie

Często tu czytam na forum

Potrzebuję dobrą antenę do odbioru która dobra ? co to znaczy ?????

Jedzie i słucha czy przypadkiem misiaki nie stoją ??

A sam jak zauważy fotoradar przenośny ,misiaki stoją to co ? siedzi cicho, nie raczy poinformować innych użytkowników jak jest .

Bo co ?

Przecież kupił antenę do odbioru a nie do nadawania :ok:

Dziwne

Pozdrawiam

2010-08-24, 00:17
Klubowicz

Imię: Darek
Silnik: Z14XE
KM: 90
GG: 3790920
Telefon: 724409552
Województwo: Łódzkie
Garaż: Astra G by DarekG
No ja to samo pisałem Pawlikowi by kupił sobie metrówkę w innym temacie. :)
Jeśli zależy komuś na naprawde dobrych parametrach to metrówka to minimum.
Ja często CB nie używam i większość czasu antena leży sobie w bagażniku ale jak już używam to chce by sprzęt który używam był naprawde dobry. ;)
Antenki krótkie mają krótki zasięg i co to daje??? A już jakaś 40 cm (pozostawie bez komentarza) :wstyd:

Kup sobie Pawliko metrówkę bo inaczej znów będziesz szukał anteny :wstyd:
Nie bój się metrówka wchodzi ślicznie do bagażnika i zabiera maluśko miejsca a nadawanie i odbieranie jest o wiele wiele lepsze niż jakaś krótka która ma nieraz tylko 30 cm mniej :)

2010-08-24, 12:51
Klubowicz

Imię: Paweł
GG: 9708050
Telefon: Samsung Wave
Garaż: Astra by Pawliko / 17" / gleba / front QP / wiele innych ;)
ja nie napisałem, że szukam sprzętu do odbioru, bo od lat mam CB w innych autach i wiem na czym to ma polegać.
Chodzi o to że Astra trasę robi naprawdę RZADKO, więc nie chce mieć zbyt dużej tej anteny. Ten Lemm ma 80cm i to już max jaki mogę wrzucić na Astrę, większe ją szpecą :P

2010-08-25, 09:34
Zobacz profil WWW
Klubowicz

Imię: Darek
Silnik: Z14XE
KM: 90
GG: 3790920
Telefon: 724409552
Województwo: Łódzkie
Garaż: Astra G by DarekG
Pawliko napisał(a):
ja nie napisałem, że szukam sprzętu do odbioru, bo od lat mam CB w innych autach i wiem na czym to ma polegać.
Chodzi o to że Astra trasę robi naprawdę RZADKO, więc nie chce mieć zbyt dużej tej anteny. Ten Lemm ma 80cm i to już max jaki mogę wrzucić na Astrę, większe ją szpecą :P

Szpeci 1,50m i więcej ale nie matrowa. :P
Tylko przynajmniej jakieś 40cm antenki nie kupuj bo to wygląda śmiesznie i wiadomo że jedzie szumofon :P
Nie patrz też za bardzo na bajery typu szybka w cewce, kolorowe podstawki itd bo najważniejsza jest jakość oraz działanie. ;)

2010-08-25, 11:15
Forumowicz

gucio prawda z tym szpeceniem :P

2010-08-25, 11:27
VIP

Silnik: Z22SE
Garaż: Paskuda dziadka darka
DarekG ja mam 40 cm Prezydenta montazowa, radio 18 letnia onwe. nie mam problemu z odbiorem i z nadawaniem. CB mam po to aby czasami bezpiecznie zamknac budzik i na pustej trasie odreagowac stresy.!1.5 m antene musiałbym chyba przyspawac do dachu,anteny pow 1m , dla mnie sa watpliwa ozdoba samochodu, ale o gustach sie nie dyskutuje

2010-08-25, 12:04
Boss regionalny

Imię: Wojciech
Silnik: X17DTL
KM: 68
GG: 6788227
Telefon: jeszcze SE K550i :P
Województwo: Małopolskie
Garaż: Dziadkowa Asterka :P :P
A ja mogę się wypowiedzieć w sprawie 150 centymetrowej anteny.
Używam u siebie antenkę Lafayette ML-145 czyli na podstawie magnesowej. Chodzi to naprawdę bardzo dobrze. Wytrzymuje prędkości do 180km/h bo sam sprawdzałem na A4 (180 nie przekroczyłem).

Długość anteny uzależniona jest od potrzeb użytkownika. Jedni kupią antenę Sunker bo ma "szklaną" cewkę i się ładnie prezentuje, a inni kupią np. Sirio, Lemm'a, Wilsona.
Jak ktoś chce mieć ładny wygląd auta z anteną to niech sobie wsadzi tylko antenę na dach i tyle. A jeśli ktoś chce dobrze nadawać i zbierać bo min. 100cm antena.

Dla użytkownika CB nie ważny jest wygląd tylko jakoś, więc nie patrzcie na to czy szklana jest cewka czy kolorowa jest itp itd, najważniejsze jest strojenie anteny. Możesz kupić najdroższą antenę President'a a jak nie zestroisz jej prawidłowo to będzie jeden pisk i charczenie w radiach które będą Cie odbierać.

2010-08-25, 12:20
Odpowiedz w temacie   [ Posty: 194 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona