Teraz jest 2017-01-17, 16:05


Wentylator klimy

Moderatorzy: Michau, Pstry, Marcin, Binio

  • Autor
  • Wiadomość
Offline

gabson

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 2009-04-20, 09:02
  • Lokalizacja: Siedlce/Puławy

Wentylator klimy

Post2009-04-20, 09:16

Witam all .... Mam taki problem. Ostatnio przy zwiększonej temperaturze otoczenia włączyłem klime i zauważyłem że słabo chłodzi. Podjechałem do faceta od tych rzeczy aby sprawdzić stan gazu. A okazało się że wentylator się nie załącza. Po powrocie do domu wymontowałem wentylator i sprawdziłem go podłączając go pod inne źródło prądu i co? Działa!!!. A na kostce którą podpinam do wentylatora nie ma prądu. Gdzie mogę szukać przyczyny tej awarii - w kablach czy w bezpiecznikach jak to sprawdzić.????
Offline

Ice

VIP

  • Posty: 1242
  • Dołączył(a): 2008-05-02, 10:58
  • Imię: Ice
  • Silnik: X20DTL
  • Województwo: Śląskie

Post2009-04-20, 09:33

gabson, uzupełnij profil to coś podpowiem :mrgreen:
Offline
Avatar użytkownika

szary

Przyjaciel

  • Posty: 266
  • Dołączył(a): 2008-10-24, 15:01
  • Lokalizacja: Węgrów
  • Imię: Paweł
  • Silnik: Z22SE
  • KM: 147
  • GG: 1396546
  • Telefon: Ładny mam
  • Województwo: Mazowieckie
  • Garaż: Szary Opel Astra Coupe Bertone

Post2009-04-20, 23:38

Ice napisał(a):gabson, uzupełnij profil to coś podpowiem :mrgreen:



Kolega Gabson ma grzechotnika 1.7 Isuzu :>
Offline
Avatar użytkownika

darol

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 2009-05-10, 08:22
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Imię: Darek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 12779831
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-05-10, 08:28

Mam ten sam problem :( Ile może kosztować naprawa takiej usterki i co ją powoduje ?
Offline

Ice

VIP

  • Posty: 1242
  • Dołączył(a): 2008-05-02, 10:58
  • Imię: Ice
  • Silnik: X20DTL
  • Województwo: Śląskie

Post2009-05-10, 11:55

mógł paść sterownik wentylatorów koszt około 150zł używka :)
Offline
Avatar użytkownika

darol

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 2009-05-10, 08:22
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Imię: Darek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 12779831
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-05-10, 18:40

Dzięki za informację. Musze się w takim razie rozejrzeć za tym modułem :|
Offline

Ice

VIP

  • Posty: 1242
  • Dołączył(a): 2008-05-02, 10:58
  • Imię: Ice
  • Silnik: X20DTL
  • Województwo: Śląskie

Post2009-05-11, 07:45

najpierw sprawdź sobie czy sygnał z modułu wychodzi bo może to być jeszcze coś innego :/
Offline
Avatar użytkownika

darol

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 2009-05-10, 08:22
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Imię: Darek
  • Silnik: Y17DT
  • KM: 75
  • GG: 12779831
  • Województwo: Mazowieckie

Post2009-05-11, 11:05

Czy jest jakaś łatwa możliwość sprawdzenia tego modułu ?
Następna strona



Powrót do Klimatyzacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości